Belajar Forex

Anda Masih Newbie? Langsung Tak Tau Satu Benda Pun Tentang Forex? Atau…Anda Tau Cara Nak Trade Forex Tapi Selalu Loss?…

Forex adalah cara yang paling senang untuk menjana pendapatan 5-angka sebulan. Tak percaya? Klik di sini jika anda masih BARU dalam Forex dan perlu BIMBINGAN.

Apa pilihan lain yang anda ada?

  1. Kerja seumur hidup dalam pekerjaan 9 hingga 5 sehingga pencen.
  2. Merompak duit kat bank.
  3. Menjadi scammer (tipu duit orang).
  4. Buat MLM.
  5. Buat bisnes online.

Daripada pilihan di atas, saya rasa cuma cuma buat bisnes online sahaja yang mampu memberi kehidupan yang anda idam-idamkan selain forex.

Berbalik kepada Forex.

Ada yang kata Forex itu susah, ada pula yang kata Forex itu tipu dan kalau nak trade forex dekat Malaysia, benda ni tak sah, dan ada juga yang mengambil kesempatan dengan mengenakan harga “bimbingan forex” yang terlalu tinggi..sehingga RM 40,000 pun ada.

Bagi saya, benda ini mudah.

Jika anda anggap Forex itu susah, ianya akan menjadi susah bagi anda. Jika anda anggap Forex ini penipu dan tak wujud, anda sedang menipu diri sendiri oleh kerana sistem kewangan yang digunakan oleh seluruh dunia termasuk lah Malaysia adalah sistem kewangan fiat – matawang fiat. Yakni, jual beli berdasarkan duit Ringgit, USD, GBU, dan lain-lain.

Selain  itu, bank-bank di Malaysia sebenarnya sangat aktif “melabur” duit simpanan kita di pasaran matawang sedunia atau nama pendeknya, FOREX.

Oleh itu, Forex sebenarnya bukan tipu.

Bagaimana Nak Belajar Forex Untuk Buat Sekurang-Kurangnya…5-Angka Sebulan?

Forex itu senang dan Forex mampu membantu anda untuk menjana sekurang-kurangnya 5-Angka sebulan…dengan syarat:

Syaratnya: Anda perlu melalui PROSES.

Izinkan saya untuk menerangkan dengan lebih lanjut:

Jika anda mula trade dengan USD 100, anda tak akan buat 5-angka dengan serta merta. Jika anda konsisten profit dan dengan risiko 3%, anda akan mengambil sekurang-kurangnya 10 bulan untuk mengembangkan akaun anda dari USD 100 menjadi USD 10,000.

Sebenarnya, benda ini kira dah ok dah..

Masalahnya, kebanyakan trader tak ada disiplin semasa trading. So untuk menjadi trader yang menjana 5-angka sebulan, anda perlu 3 kunci utama ini:

1. Teknik

2. Money Management

3. Pengurusan Emosi

Untuk buat profit secara konsisten dalam forex, anda perlu menggunakan teknik yang sesuai. Sebaik-baiknya teknik forex yang digunakan harus lah sudah terbukti berkesan dan digunakan oleh forex trader negara barat.

Salah satu teknik yang saya sarankan kepada anda adalah teknik price action trading. Dengan menggunakan teknik ini, anda tak perlu guna sebarang indikator.

Anda cuma perlu pandai baca candlestick untuk menentukan trend pasaran, kat mana nak entry, kat mana nak buat stop loss dan kat mana nak exit supaya profit.

Teknik yang sesuai tak cukup. Ianya harus lah dilengkapi dengan perlaksanaan money management dan pengurusan emosi yang betul.

Money management sangat-sangat penting! Kemahiran ini akan menentukan samada anda akan bertahan lama dalam forex atau putus asa dan cari kerja lain. Konsep utama dalam money management adalah ambil risiko yang kecil untuk mendapat pulangan yang besar.

Contohnya dalam setiap trade yang saya buat, saya mungkin akan merisikokan USD 50. Itu je. Jika profit, saya akan profit sehingga 4 kali ganda atau USD 200. Itu target saya setiap kali masuk trade.

Jika anda serius nak menguasai ilmu forex untuk membuat lima angka sebulan, saya amat menyarankan anda untuk mendapat BIMBINGAN Forex. dari guru-guru forex yang berpengalaman.

Ok, kita dah bincang beberapa konsep penting untuk membuat 5-angka sebulan denga forex. Konsep seperti proses, disiplin dalam trading, kebolehan untuk bersabar dan trade amaun yang kecil sehingga amaun itu menjadi besar, kunci utama profit dalam forex seperti teknik, money management dan pengurusan emosi, dan penulisan trading plan.

Saya akan kembangkan lagi segmen ini sebab saya percaya anda memang betul-betul nak belajar forex untuk profit..betul tak?

Ok, kita jumpa lagi dalam segmen seterusnya 🙂

P.S. Adakah anda berminat untuk membuat 5-angka sebulan dalam forex? Dengan panduan dan bimbingan yang betul, saya yakin anda pun boleh jadi antara 5% yang betul-betul BERJAYA dalam forex! Dapatkan info lanjut kat bawah:
Klik di sini jika anda masih BARU dalam Forex dan perlu BIMBINGAN.

Be Sociable, Share!