Kos Hidup Semakin Naik…Adakah Forex Jalan Penyelesaian Untuk Menjana Pendapatan Tambahan?

Belajar Forex, Instaforex Malaysia
Saya terbaca dekat sosial media baru-baru ini bahawa harga minyak masak bakal naik. Kerajaan nak tamatkan subsidi untuk minyak masak so, tak lama lagi, anda kena lah berbelanja lebih untuk makan. Banyak benda yang kita tak dapat kawal sebenarnya. Peningkatan kos kehidupan adalah di luar kawalan kita sebagai rakyat biasa. Apa yang kita boleh kawal adalah...respon kita terhadap situasi ini. Anda nak "give up" dan berserah pada keadaan atau anda nak "fight"..Gandakan usaha, gandakan ilmu, "hustle"? Ada satu ungkapan yang selalu dikatakan oleh Orang Sabah: "Dari Kita Saja Baitu". Forex Trading Sebagai Penjana Ekonomi Baru Dalam keadaan ekonomi yang suram sekarang ini, peluang untuk naik gaji sangat tipis. Syarikat-syarikat dah nak start cut cost. Ada yang dah dibuang kerja sebab nak selamatkan syarikat dari bankrap. Bagaimana dengan anda? Apakah altenatif…
Read More

Penawar Bagi Trader Yang Selalu Loss

Belajar Forex
Adakah anda masih newbie forex? Forex trader yang baru setahun jagung ni adalah "makanan" bagi forex broker. Dah lah takde ilmu, selalu pula deposit. Hasilnya, loss.. Loss sebab tak letak stop loss, trade guna indicator yang lapuk, gemuruh semasa trade, entry selalu salah, tamak. Saya kesian dengan trader-trader baru (dan yang lama tetapi selalu loss). Saya ingin bantu, cuma, kadang-kadang, saya rasa, forex trader ni keras kepala. Tak nak dengar nasihat. Tak kan lepas loss 2000 USD, baru nak cari ilmu? Kan lebih baik belajar dan menimba ilmu forex terlebih dahulu, baru lah start trade? Cara ni lebih selamat. Dengan modal 2000 USD, senang je untuk saya jana 20,000 USD dalam masa setahun. Benda ni tak susah. Sebab saya memiliki panduan "sulit" yang mengajar dengan terperinci bagaimana nak buat duit…
Read More

Saya Pernah Jadi Newbie Forex…Kesilapan Untuk Dielakkan Dalam Forex

Belajar Forex
Saya pun pernah jadi NEWBIE seperti anda. Saya tau bagaimana perasaan tak tahu. Perasaan gementar dan takut duit lebur dalam pasaran forex. Dan saya faham sangat perasaan ingin tau yang kuat. Sebab saya "desperate"..Dan sebab kos sara hidup semakin meningkat dan juga sebab saya tak suka kerja di bawah bos yang "jahat".. Ini membuatkan saya nak cuba belajar forex supaya saya boleh berhenti kerja dan trade forex sepenuh masa. Saya dah buat forex selama 5 tahun dan banyak yang saya dah lalui. Ada yang indah dan ada yang pahit. Saya membuat banyak kesilapan dalam perjalanan forex ini. Sekarang ini je ok sikit. Masa baru belajar dulu..perrgh...Rasa nak nangis pun ada. Jangan Buat Kesilapan Ini Jika Nak Berjaya Dalam Forex 1. Cari info kat forum sepanjang hari. Ini kesilapan yang saya…
Read More